петък, 10 октомври 2008 г.

Фирма “ДИ енд ВИ консулт” ООД обзаведе своята лаборатория с AquaLab LITE


Фирма “ДИ енд ВИ консулт” ООД закупи за своята лаборатория апарат за измерване на водната активност.

AquaLab LITE, производство на американската фирма Decagon, е най-новата придобивка на отлично оборудваната лаборатория към „Лабораторно-консултативния център за превенция и обучение по безопасност на храните”. Лабораторията извършва анализи с цел установяване безопасността и качеството на храните. Освен това лабораторно-консултативния център изготвя научни проучвания и взема участие в международни научни изследвания и ринг-тестове с водещи европейски референтни лаборатории.

Новият апарат ще разшири възможностите на лабораторията, не само в нейната аналитична дейност, но ще разшири консултантските възможности на фирмата. Както е известно, характеристиката „активност на водата” дава широка възможност при разработването на нови продукти, при вземане на важни технологични решения, свързани с безопасността и срока на съхранение и при оптимизиране на рецептурния състав на хранителните продукти.

AquaLab LITE е междинен прибор, който съвместява технологиите на AquaLab Series 3 (най-бързият и най-точният апарат за измерване на активността на водата) и портативните размери на ултра-компактния Pawkit. Апаратът е идеален за лабораторно и технологично приложение. AquaLab LITE има фиксирано време за измерване от 5 min; лесен е за използване и поддържане, измерва Aw с висока точност в сравнение с повечето стандартни диелектрични прибори.

Адрес на лабораторията:
бул. Брезовско Шосе №176
Пловдив 4000
Тел.: 032 94 19 24 , 032 94 19 24, 0878 277 077
e-mail: alimenti@abv.bg; web: http://www.alimenti-bg.com/

Повече информация за AquaLab LITE на следните адреси:
http://aw.of.foods.googlepages.com/aqualablite
http://www.bioevibul.com/products.aspx?vidid=20&id=95
http://www.bioevibul.com/
тел. 02-8126563
моб. 0888-6259125

Няма коментари:

AddMe